High Tech Factory: All-in concept Cleanrooms Labruimtes

Huurinfo

Neem direct contact met ons op via 053 483 63 55 of info@btc-twente.nl

High Tech Factory

Sinds 1 augustus 2016 is het mogelijk om via BTC-Twente ruimte in de High Tech Factory te betrekken.

High Tech Factory’s productiefaciliteit bevindt zich op de campus van de Universiteit Twente nabij het NanoLab van MESA+, wereldwijd één van de grootste in het veld van micro- en nanotechnologie. De faciliteit is bedoeld om de bedrijven in microsystemen en nanotechnologie in staat te stellen door te groeien. Ze kunnen hun high tech producten verder ontwikkelen en productie opschalen voor de commerciële markt waarbij gebruik kan worden gemaakt van hoogwaardige cleanrooms en laboratoria. Niet alleen voor spin-offs, maar ook voor andere bedrijven in microsytemen en nanotechnologie.  Kennis, expertise en voorzieningen zijn hier aanwezig, in perfecte samenwerking en open toegankelijk, ongekend in Nederland en ook in Europa heel bijzonder.

 

High Tech Factory, product van de ondernemende spirit die Twente kenmerkt, gedijd in de bruisende omgeving van Kennispark, een locatie waar ideeën producten worden.

high tech fund
High Tech Fund, het apparatuurfonds door High Tech Factory ontwikkeld, stelt bedrijven in staat om kostbare productieapparatuur aan te schaffen. Ze hoeven daardoor niet zelf in één keer een grote investering te doen. High Tech Fund schaft de apparatuur aan en blijft eigenaar en helpt bedrijven af van een vaak onoverkomelijk voorfinancieringsprobleem. Een aantal bedrijven heeft dankzij het fonds hun groeiplannen kunnen waarmaken.

High Tech Fund blijkt een katalysator te zijn voor bedrijven in micro- en nanotechnologie die verder willen groeien. Medspray, een bedrijf dat zich heeft toegelegd op de ontwikkeling en productie van medische verstuivers voor mensen met astma en COPD, kan daar over meepraten (www.medspray.nl). High Tech Fund heeft voor Medspray een apparaat aangeschaft dat de plastic behuizing aanbrengt voor de door Medspray ontwikkelde sproeikopjes. De productielijn is geplaatst in enkele cleanrooms in High Tech Factory.

Gedetailleerde informatie over de werking van het fonds en het aanvraagformulier zijn te vinden op onze site: www.hightechfactory.com/fund of neem contact op met onze fondsmanager Remon van der Woude +31.53.489.6613, r.vanderwoude@utwente.nl.
 Faciliteiten

internet en data opslag
High Tech Factory biedt een uitstekende en snelle internet aansluiting van 1Gb. Gebruik van internet kunnen huurders per bedrijf inkopen via een externe provider.

telefonie
Telefoonaansluitingen zijn in alle ruimtes aanwezig. Huurders kunnen individueel telefonie contracten afsluiten met een externe provider die VOIP aanbiedt.

chemical process room

De chemical process is voor alle gebruikers toegankelijk mits zij een introductie gevaarlijke stoffen gevolgd hebben. Strandaard aanwezig zijn aceton, propanol, ethanol, zwavelzuur, zoutzuur en alcohol. Voor de aan- en afvoer van chemicaliën zijn zowel voor de chemical process room als voor de overige labs en cleanroom milieuvergunningen afgegeven.

veiligheid en beveiliging
High Tech Factory heeft een eigen gediplomeerd BHV-team. Twee keer per jaar vinden oefeningen plaats en worden de BHV-faciliteiten op volledigheid en functionaliteit getest. Bedrijven die gebruik maken van laboratoria of cleanroom worden gevraagd zich te vertegenwoordigen in het BHV-team.

details kantoren
De kantoorruimtes van High Tech Factory zijn voorzien van uitstekende basisvoorzieningen en een snelle internet aansluiting (1Gb). De ruimtes variëren in grootte, een kantoorruimte is al te huur vanaf 17m²-2m². Bovendien kan gebruik gemaakt worden van een kortlopend huurcontract.

details labruimtes

Alle laboratoria zijn uitgerust met een hoogwaardige standaard. Een labruimte is te huur vanaf 25m²-105m². Alle units zijn voorzien van stikstof en zuurstof, perslucht, vacuüm, proces koelwater en demiwater.

details cleanroom

Alle cleanroom units zijn voorzien van klasse lucht ISO7, stikstof, zuurstof, perslucht, vacuüm, proces koelwater en demiwater.

Gebouw

Gevestigde bedrijven binnen High Tech Factory:

  • Blue4Green B.V.

Contact en Informatie

Indien u nadere informatie van ons wenst te ontvangen of vragen heeft, laat dan uw gegevens achter op het contactformulier. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Deze functie wordt binnenkort beschikbaar gesteld.